Zanim skończy się miejsce w chmurze dla danego urządzenia UbiBot (np. darmowe 200 MB), użytkownik otrzyma kilka ostrzeżeń z platformy na adres email. Pierwsze ostrzeżenie jest wysyłane przy 80% zajętości. Dodatkowo wskaźnik zajętości urządzenia zmienia kolor z zielonego na czerwony.

W momencie osiągnięcia limitu dane nie będą zbierane online w chmurze, a stan urządzenia w konsoli zmieni się na offline (jako wskaźnik problemu). Urządzenie będzie jednak dalej rejestrowało dane (dotyczy to tylko modeli z pamięcią, takich jak WS1, WS1-Pro, GS1, GS2) i prześle je do chmury, jak tylko użytkownik ręcznie zwolni miejsce.
Aby to zrobić, należy kliknąć "Wyczyść dane kanału" w prawym górnym rogu, jak pokazano na obrazku poniżej.

Dane można usuwać wybiórczo, określając zakresy, lub wszystkie naraz.
610/tymczasowy-brak-miejsca-w-chmurze-usun-dane-3.png" alt="Tymczasowy brak miejsca w chmurze - usuń dane" style="display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;">